Planirajte svoj posjet i boravak

Lokacija

Damanhur je smješten u Valchiuselli (“dolini rijeke Chiuselle”), pored mjesta Vidracco i Baldisero Canavese u regiji Piemonte, u sjeverozapadnoj Italiji. To je otprilike 40 km sjeveroistočno od Torina i 15 km od grada Ivree.

Kako doći do nas

Avionom:

Damanhur je udaljen približno 45 min vožnje automobilom od aerodroma u Torinu (TRN) ili 1.5 sat vožnje od Malpensa aerodroma u Milanu (MXP).

Rent-a-car:

Preporučujemo da unajmite vozilo kako biste mogli posjetiti razna područja Damanhura koja se prostiru na više od 10 km uz dolinu Valchiusella. Neka vaše vozilo bude opremljeno GPS uređajem i unesite adresu Welcome Officea: Via Pramarzo 3, Baldissero Canavese 10080. U Damjlu i Damanhur Crei na raspolaganju vam je parkiralište.

Najam vozila na aerodromu Milano Malpensa

Najam vozila na aerodromu u Torinu

Taksi prijevoz:

Cijena taksi prijevoza, od aerodroma Milano Malpensa do Damanhura, iznosi oko 180 eura, a od aerodroma u Torinu oko 65 eura.

Javni prijevoz:

Od Torinskog aerodroma redovnom autobusnom linijom ili taksijem do Glavne željezničke stanice u Torinu, zatim vlakom za Ivreu. Od stanice Ivrea autobusom ili taksijem do Baldissera Canavessea. Cijena taksi prijevoza od Ivree do Damanhura iznosi oko 30 eura.

Od Milanskog Malpensa aerodroma redovnom autobusnom linijom do Glavne željezničke stanice u Milanu, zatim vlakom do Ivree i nakon toga autobusom ili taksijem do Baldissera Canavesea. Cijena taksi prijevoza od Ivrea do Damanhura iznosi oko 30 eura.


Damanhur Welcome and University - Via Pramarzo 3 10080 Baldissero Canavese (TO) - Tel: +39 0124 512236

Kliknite ovdje da bi vidjeli kartu i detaljne upute.

NAPOMENA: Autobusna linija od Ivree nema stalni red vožnje i vozi samo tri puta dnevno; možda će vam trebati nekoliko sati da stignete do Damanhura. Red vožnje autobusa pogledajte na Google Maps, označite vaše mjesto polaska i odredišta a onda kliknite na ikonu javnog prijevoza (umjesto ikone vozila). Unesite vrijeme polaska i proučite vrijeme dolaska autobusa.

Grupni transferi:

Putujete li kao grupa, možemo organizirati prijevoz od aerodroma do Damanhura ili od Ivree do Damanhura. Troškovi prijevoza ovise o udaljenosti i veličini grupe. Da bi se naručio vozač ispunite kontaktni formular tako da odaberete naslov "Posjet Damanhuru".

Prilikom dolaska

Welcome Office:

Vaša prva stanica prilikom dolaska je Welcome Office, koji je smješten na Via Pramarzo 3, 10080 Baldissero Canavese (TO) Italija. Welcome office smješten je u Damjlu, središnjem području Damanhura. Tamo vas očekuje ljubazno, multikulturno osoblje spremno da vam pomogne i organizira detalje vašeg boravka. Molimo da svoj dolazak unaprijed najavite i rezervirate smještaj te da se prijavite između 9 i 13 ili 15-18 sati. Ukoliko vam raspored vašeg putovanja ne omogućava da stignete u tom vremenu, molimo vas da vaše vrijeme koordinirate s Welcome Officeom kako bi vas netko mogao dočekati.

Za sve goste koji po prvi put posjećuju Damanhur organizira se desetominutno razgledavanje Damjla kako bi se upoznali s neposrednom okolinom. Na ovaj obilazak kreće se obično odmah nakon prijave, ovisno o vašem dolasku. Trudimo se da taj obilazak bude što prije, ali uvažavajući dužinu procesa registracije, vrijeme može varirati. Molimo, planirajte barem pola sada između prijave i smještaja u vaše sobe.

Upoznajte se sa središnjim područjem:

 • Damjl (ili “glavni grad”) je damanhursko sjecište energija i aktivnosti, gdje se susreću i upoznaju stanovnici i gosti. U istoj zgradi gdje se nalazi Welcome Office nalazi se i Somachandra Café, ured damanhurskog Sveučilišta i studio za Pranoself gdje možete rezervirati svoj termin. Damjl se prostire na oko 3 hektara prekrasnog zemljišta s kamenim labirintima, menhirima, vanjskim hramovima i zgradama oslikanim zidnim muralima koje su oslikali sami stanovnici. Kamo god se okrenete, vidjet ćete skulpture i umjetnine u keramici, plodove voćki ili grmlje u cvatu, fontane i druge ljepote koje pobuđuju sva osjetila. (Radi poštovanja prema prostoru i svim bićima koja tamo žive, ljubazno vas molimo da se suzdržite od branja bilo kakvog voća ili cvijeća). Nakon uvodne šetnje koju za vas organizira Welcome Office, slobodno se vratite na ista mjesta i opušteno šećite labirintima, meditirajte uz menhire ili uspostavite kontakt s duhovima prirode ili elementima na za to određenim mjestima.
 • Na udaljenosti od oko 2 km od Damjila nalazi se Damanhur Crea, smještena u bivšoj tvornici pisaćih strojeva Olivetti, koja danas živi obnovljenom snagom. Damanhur Crea je još jedan centar aktivnosti i Damanhurskog društvenog života. Odmah pri ulasku je Arielvo, nezaobilazno mjesto, gdje se tijekom dana susreću domaćini i posjetitelji. Dijelom je to café bar a dijelom restoran organske kuhinje, sa sjenovitom vanjskom terasom gdje možete uživati u ukusnoj i zdravoj talijanskoj kuhinji. U Damanhur Crei se nalazi i supermarket s organskom hranom Tentaty gdje se može kupiti sve: od lokalnih proizvoda koje uzgaja damanhurski nucleo Prima Stalla nucleo, maslinovog ulja svježe punjenog u maslinicima Damanhura u Toskani do posuđa i pribora, sladoleda, vina, kozmetičkog i higijenskog pribora, glazbe na CD-ima, knjiga, parfema. Damanhur Crea je i “sjedište” mnogih tvrti i obrta koje vode Damanhurci, nudeći tako niz proizvoda i pružajući razne usluge... od frizerskog salona i fizikalne terapije do nakita i umjetnina, zdravstvenih usluga i još mnogo drugog. Za vrijeme posjeta Damanhur Crei nemojte propustiti posjetiti Niatel, umjetničku galeriju očaravajuće Damanhurske selfičke umjetnosti. Kliknite ovdje kako biste vidjeli cjelovitu listu poslova i usluga.

Upoznavanje sa širim Damanhurom:

Budući da je Damanhur Federacija zajednica njegov teritorij prostire se širom doline Valchiuselle. Damanhurski nuclei (naši domovi) raštrkani su između drugih kuća, domova i tvrtki koje su u vlasništvu stanovnika doline koji nisu Damanhurci. Posjet određenim mjestima u okolici Damanhura organizira se preko Welcome Officea. Trenutno se nude dva programa posjeta. Kliknite ovdje da biste saznali više o toj ponudi.

Zbog brdovitog terena i udaljenosti, većina lokacija izvan Damjla ne može se posjetiti pješice. Zato je dobro da imate automobil kad dođete u posjet. Ukoliko ga nemate, središnja područja mogu biti dostupna kroz naš vlastiti način prijevoza koji smo prozvali “sinkroni prijevoz”. Potražite znak na glavnom ulazu u Damjl koji vas upućuje gdje da stanete za sinkroni prijevoz. Jednostavno pričekajte na tom mjestu i ubrzo će se netko zaustaviti i upitati vas “Trebate li prijevoz?”. U Damanhur Crei za pomoć pri prijevozu obratite se recepciji.

Smještaj

U Damanhuru su vam na raspolaganju raznovrsne mogućnosti smještaja, uključujući zajedničke sobe, privatni smještajni kapaciteti, hoteli i B&B (krevet & doručak) pansioni. Želite li kampirati, obratite se Welcome Officeu da vas uputi na najbliže lokacije.

Damanhurske gostinjske kuće:

Damanhur ima tri udobne gostinjske kuće u Damjlu (čija su imena Rama, Assamen i Atlan) kao i vanjski pansion (krevet i doručak) u blizini Damanhur Cree. Sobe imaju od dva do četiri kreveta. Sve kupaone zajedničke su za više soba. Cijene se kreću od 28 eura (višekrevetna soba) do 45 eura (jednokrevetna) po osobi za noć. Manji kućni ljubimci mogu boraviti u određenim sobama uz dodatnu naknadu od 5 Eura po ljubimcu za noć. Smještaj djece do 3 godine je besplatan ako ne trebaju dodatni krevet. Molimo da uvažite kako ne možemo uvijek garantirati određene sobe jer izbor soba za goste ovisi o njihovom osobnom izboru i raspoloživosti same sobe.

Abaton:

Abaton je moderna i konforna dogradnja od 5 prostorija koje su povezane s Hramovima Čovječanstva i Hramom Svete Šume. Prostor je sličan sobama koje su se nalazile na stražnjem dijelu hramova u drevnoj Grčkoj, kao što je bio npr. Asclepios, gdje su pacijenti spavali i tijekom sna primali inspirirajuće snove. Gosti u Abatonu mogu tako doživjeti unutarnje putovanje i duhovne snove. Svaka soba posebno je pripremljena za lucidno sanjanje, inspiraciju i intuiciju. Selfička umjetnost i veze kanaliziraju sinkronijsku energiju iz dvorana Hramova aktivirajući mogućnost da se sanjač poveže i kontaktira tu energiju. Pojedine sobe mogu se rezervirati i za osobne potrebe prema vašoj želji.


Otkazivanje: Povrat uplate odobrava se za otkazivanje aranžmana unutar 14 dana od dana kupovine. Djelomični kredit moguć je za otkazivanje nakon 14 dana od dana kupovine. Za otkazivanje aranžmana 5 ili manje dana od dana realizacije kupljene aktivnosti, ne vrši se povrat niti se ne odobrava kredit. Preporučujemo vam da ugovorite putno osiguranje kako bi se osigurali od nepredvidivih bolesti, povreda, lošeg vremena i sl. Damanhur zadržava pravo da otkaže program unutar 30 od dana kupovine, ako nije prijavljen minimalan broj sudionika, 4 do 8 za većinu događanja. U tom slučaju dobit ćete kredit kojeg možete iskoristiti za bilo koju aktivnost iste ili manje vrijednosti.

Imate li posebne potrebe, rado ćemo vam pomoći u rezervaciji smještaja u jednom od obližnjih hotela s 3 ili 4 zvjezdice ili B&B pansionu (navedeni niže). Radi raspoloživosti molimo da nas kontaktirate u vezi vašeg planiranog dolaska, datuma, interesa i potreba za vrstom smještaja i broja osoba u vašoj grupi.

Smještaj u regiji:

Prilikom prijave u bilo koji od ovih hotela svakako naglasite da posjećujete Damanhur jer oni nude posebne uvjete za naše goste.

 • Hotel Rivarolo (4 zvjezdice)
  10 km od Damanhura
  Corso Indipendenza, 76 – 10086 Rivarolo Canavese (TO) Italy
  Tel. +39 (0)124 26097
  info@hotelrivarolo.it
  Hotel Rivarolo smješten je blizu trgovačkog centra, na pješačkoj udaljenosti od stare jezgre grada, okružen slikovitim planinama. Raspolaže sa 69 dvokrevetnih soba i 12 apartmana za obitelji ili goste s takvim potrebama.


 • Il Principe d'Oro (3 zvjezdice)
  3 km od Damanhur
  Piazza Commendator Ceratto, 5 - 10080 Vidracco (TO) Italy
  +39 (0)125 791125 and Mobile +39 335 – 1027000
  prenota@principedoro.com
  Nedaleko Damanhur Cree, smještaj na bazi kreveta i doručka raspolaže i restoranom u kojem se nudi ukusna pizza i razna jela po narudžbi.


 • La Tofeja Villa Palmira (3 zvjezdice)
  4 km od Damanhura
  Via Duchessa Isabella, 6 – 10080 Vistrorio (TO) Italy
  +39 (0)125 789033
  Ovo je ugodno mjesto koje nudi krevet s doručkom, ima restoran i nalazi se blizu Damanhura.


 • Canavese Golf and Country Club - Ristorante con Foresteria "La Buca"
  5 km od Damanhura
  Strada Piane, 4 – 10010 Torre Canavese (TO) Italy
  Tel. +39 (0)124 512078
  info@canavesecountryclub.it
  Sedam soba ovog hotela uređeno je tematski “uz golf” i odaju poštovanje najpoznatijim golf terenima u svijetu. U svim sobama su bračni kreveti.


 • Hotel Ristorante I Tre Re (3 zvjezdice)
  6 km od Damanhura
  Piazza Martiri della Libertà, 27 – 10081 Castellamonte (TO) Italy
  Tel. +39 (0)124 515470 or +39 0124 513918
  info@trerecastellamonte.it
  Mali, ljupki hotel u starom dijelu grada Castellamontea, nudi 20 kreveta raspoređenih u 10 elegantnih dvokrevetnih soba s kupaonicama. Hotel je sastavni dio Tre Re kompleksa koji raspolaže restoranom, barom, slastičarnicom i trgovinom prehrambenih specijaliteta.


 • Villa Soleil (3 zvjezdice)
  6 km od Damanhura
  Via della Cartiera, 13/15 – 10010 Colleretto Giacosa (TO) Italy
  Tel. +39 0125 669022
  info@villasoleil.it
  Ova ladanjska zgrada iz 18 st., smještena u prekrasnoj prirodi, nudi 16 dvokrevetnih soba; odaberite između udobnih standardnih soba, ekskluzivnih soba ili raskošnih apartmana. Svaka ima svoju posebnu kupaonicu s tušem, mini barom, telefonom, klimom, satelitskim TV-om, radio i bežičnim internetom.


 • B&B Vecchio Mulino di Bairo
  Via Molino, 6 – 10010 Bairo
  Torino - Italy
  Tel. +39 335 6536711
  info@mulinodibairo.it
  Stari mlin iz druge polovice šesnaestog stoljeća, obnovljen od strane unuka mlinara, sada je seoska kuća i centar događanja. Uronjena u zelenilo Canavese-a, agroturizam nudi 9 elegantne sobe u seoskom stilu s vlastitom kupaonom i SAT TV-om.

Hrana

Trgovina mješovitom robom:

U Damanhur Crei nalazi se pristupačno smješten supermarket Tentaty koji nudi izbor prirodne hrane. Trgovina prodaje organske, ekološke i proizvode bez GMO-a te raznovrsne lokalne proizvode iz regije. Sve što vam treba tijekom vašeg boravka naći ćete u supermarketu, od osobnih higijenskih potreba i dezodoranata do kave i svježih proizvoda. Isto tako možete pronaći prehrambene proizvode bez glutena ali i druge koji zadovoljavaju posebne prehrambene potrebe. Prilikom ulaska u Tentaty pogledajte uvis i vidjet ćete jedinstven selfički uređaj koji je tamo postavljen kako bi osnažio vitalnu energiju hrane u prostoru.


Mjesta u Damanhuru gdje se može objedovati:

Nevjerojatno ukusna prirodna hrana nalazi se svugdje u i oko Damanhura, jer mi smo ipak u Italiji! Na našem teritoriju nalaze se dva ljupka kafića, jedan bar i dva restorana s organskom hranom.

 • Somachandra Café, smješten u Damjlu pored Welcome officea, nudi opuštenu atmosferu u kojoj ćete moći uživati u ukusnoj jakoj talijanskoj kavi, doručku ili ručku.
 • Arielvo, smješten u Damanhur Crei, najpopularnije je mjesto susreta, kako za domaćine tako i za posjetioce. Jedan dio je kafić a drugi dio je organski restoran s ugodnom vanjskom terasom, gdje možete uživati u ukusnom, zdravom talijanskom ručku.
 • Il Tarassaco je mjesto za objed koje treba doživjeti, a smješteno je u damanhurskoj poljoprivrednoj zajednici Prima Stalla. U tom prekrasnom restoranu (s polja na stol) hrana na meniju uzgaja se na samoj farmi. Otvoren je tijekom vikenda i obavezna je rezervacija.

Restorani u neposrednoj blizini:

Welcome Office će vam rado pomoći s rezervacijama za bilo koji od niže navedenih restorana.

NAPOMENA: Svaki ponedjeljak popodne od 15h nadalje, sve trgovine i restorani u Damanhuru (uklučujući i obližnji Principe d’Oro) zatvoreni su radi zajedničkog sudjelovanja na Meditaticiji. Ukoliko nemate automobil da biste se odvezli do obližnjeg restorana ili trgovine, onda se pravovremeno opskrbite hranom za popodne i večer.

Kad ste na području

Što možete raditi u Damanhuru:

Dok ste ovdje, uzmite vrijeme za istraživanje i uživanje u mnogim aspektima Damanhura koji ga čine jednom tako posebnom zajednicom. Damanhur ima mnogo raznih razina koje ne moraju biti odmah vidljive. Potrebno je vrijeme i volja da se istražuje kako bi se razotkrili darovi unutar tih razina. Želite li se odmoriti i opušteno šetati po prirodi, hodati, voziti se biciklom preko brdovitog terena ili uroniti u duhovne i znanstvene misterije mogućnosti na raspolaganju su beskonačne koliko i vaša mašta. Ovdje je tek nekoliko primjera:

 • Naravno, sam fascinantni Damanhuski obrazovni programi i tečajevi vrlo lako će vas zaokupiti za čitav život.
 • Upoznajte se s ostalim mogućnostima posjeta i događanja.
 • Hodajte jednim ili mnogim kamenim labirintima, povežite se u meditaciji s menhirima (uspravno postavljenim kamenim blokovima).
 • Počastite se nekom od raznovrsnih iscjeljujućih terapija.
 • Ovisno o terminu vašeg posjeta, možda poželite sudjelovati u posebnim ceremonijama ili ritualima koji se odvijaju tijekom Velikih rituala: solsticija i ekvinocija ili, za vrijeme punog mjeseca Ritual proročišta.
 • Ako je moguće, uživajte u kazališnoj ili glazbenoj predstavi koju izvodi naš talentirati zbor ili kazališna družina, npr. u “Anansalu”, prekrasnoj poetskoj predstavi temeljenoj na damanhurskoj mitologiji.
 • Razgledajte upečatljiva umjetnička djela u galeriji Niatel Selfic Art Gallery, Neka se vaše oči i osjetila obogaćuju Selfičkim slikama, uključujući i izložene slike koje je naslikao Falco Tarassaco.
 • Posjetite radionicu SelEt Selfic Laboratory kako biste razgledali ili kupili Selfičke instrumente. A u butiku posebno oblikovanog nakita Orocrea, bit ćete oduševljeni ovim jedinstvenim stvaralaštvom.
 • Jednom tjedno održavaju se zajedničke rasprave između utemeljitelja i građana Damanhura. Svakog četvrtka od 19.30-21.00 ovi zanimljivi i informativni sastanci, koji se održavaju u Damanhur Crea pod nazivom “serate”, tematski obrađuju najnovija damanhurska istraživanja; posjetioci mogu prisustvovati uz simboličnu naknadu. Skoro svaki petak u 18.00 sati u Damjilu se organizira besplatni susret gdje se priča o Damanhuru, kada posjetioci mogu dobiti odgovore na razna pitanja. Vrijeme tog susreta potrebno je provjeriti zbog nekih drugih eventualnih događanja koja su u tijeku u isto vrijeme. Da bi se sudjelovalo na bilo kojem od ovih susreta treba se prijaviti u Welcome Officeu.
 • Nuclei u Damjlu, uključujući i Nucleo mladih, Casa Ragazzi, redovito pružaju gostoprimstvo gostima Damanhura. Pozivamo posjetioce i goste da se uključe i osjete okus života zajednice u Damanhuru. Savjetujte se o programu u Welcome Officu ili na oglasnim mjestima potražite obavijesti o nadolazećim događajima.

Istražite regiju:

Druge znamenitosti udaljene do nekoliko sati od Damanhura:

 • Muzej egipatskih starina (Museo delle Antichità Egizie). Smješten u Torinu, jedini je muzej, pored onog u Kairu, koji je u cijelosti posvećen egipatskoj umjetnosti i kulturi. Mnogi međunarodni znanstvenici, uključivo i samog Jean-Francois Champolliona koji je posjetio Torino 1824., provode mnogo vremena proučavajući zbirku ovih djela.
 • Dvorac Montestrutto (Castello di Montestrutto). Ovaj talijanski dvorac iz doba Romanike, na podnožju Alpa u Ivrei, veličanstven je sa svojom ugodom i toplinom jedne stare ladanjske kuće. Tiho i smireno stoji na vrhu brežuljka koji nadvisuje malo selo Montestrutto i prekrasnu okolicu.
 • Slap Fondo. Ovaj posebno romantičan slap nalazi se u malom mjestu Fondu, nakon Traversella. Želite li više detalja o ovom mjestu, kliknite ovdje.
 • Pješačke i biciklističke staze. U podnožju talijanskih Alpa isprepletene su mnoge pješačke i biciklističke staze svih težina, koje jedva čekaju da ih se osvoji, svaka od njih sa svojim jedinstvenim neponovljivim vidicima radi kojih se isplati doći ovamo.
 • Ovdje potražite i druge mogućnosti...