Planlegging av oppholdet

Hvor er det?

Damanhur ligger i Valchiusella ("Chiusella-dalen", oppkalt etter elven som renner i dalbunne), like ved landsbyene Vidracco og Baldissero Canavese i Piemonte-regionen, nordvest i Italia, 40 km nordøst for Torino og 15 km fra Ivrea.

Hvordan komme hit

Med fly:

Damanhur ligger omtrent 45 minutters kjøring fra Torino lufthavn - Caselle (TRN), 1.5 timers kjøring fra Milanos lufthavn, Malpensa (MXP) og 2 timer fra Bergamo/Orio al Serio (BGY). Både Norwegian og SAS flyr direkte til Malpensa fra Gardermoen, og du kan komme til Caselle med bl.a. KLM (via Amsterdam) og Lufthansa (via Frankfurt eller München). Ryanair har (pr. april 2016) direkterute til Bergamo fra Torp Sandefjord.

Bilutleie:

Vi anbefaler at du har en bil, slik at du kan komme deg rundt til Damanhurs ulike steder, som ligger spredt utover et område på mer enn 100 kvadratkilometer i Valchiusella-dalen. Om du har GPS, kan du stille den inn på "Welcome Office, Via Pramarzo 3, Baldissero Canavese, 10080". Det er parkeringsplasser på Damjl og Damanhur Crea.

Milano Malpensa lufthavn

Torino Caselle lufthavn

Bergamo Orio al Serio lufthavn

Taxi Service:

Taxi til Damanhur koster omtrent 180 euro fra Milano Malpensa lufthavn og ca. 65 euro fra Torino Caselle.

Offentlig transport:

Fra Torino lufthavn, ta flybuss eller taxi til sentralstasjonen i Torino (Porta Nuova), og tog til Ivrea derfra. Fra Ivrea kan du ta buss eller taxi til Baldissero Canavese. Taxi fra Ivrea til Damanhur koster ca. 30 euro.

Fra Milano Malpensa lufthavn, flybuss til Milano Centrale, og tog videre til Ivrea derfra. Fra Ivrea kan du ta buss eller taxi til Baldissero Canavese. Taxi fra Ivrea til Damanhur koster ca. 30 euro.

Fra Bergamo Orio al Serio lufthavn, flybuss til Milano Centrale, og tog videre til Ivrea derfra. Fra Ivrea kan du ta buss eller taxi til Baldissero Canavese. Taxi fra Ivrea til Damanhur koster ca. 30 euro.


Damanhur Welcome and University - Via Pramarzo 3 10080 Baldissero Canavese (TO) - Tel: +39 0124 512236

Klikk her for kart og mer detaljert informasjon.

OBS: Bussens avgangstider fra Ivrea kan variere, og den kjører kun tre ganger pr. dag. Det kan derfor ta svært lang tid å komme seg til Damanhur. Du kan se bussens rutetider på Google Maps. Angi startpunkt og destinasjon, og klikk deretter på ikonet for offentlig transport (i stedet for bil-ikonet). Angi avgangstid for å se nøyaktig tidpunkt for bussens ankomst.

Grupper:

Reiser du sammen med en gruppe, kan vi hjelpe deg å arrangere felles transport fra flyplassen til Damanhur, eller fra Ivrea til Damanhur. Prisen på denne tjenesten varierer etter distanse og antall personer i gruppen. For å bestille skyss, fyll ut kontaktskjemaet og velg "Besøk Damanhur" som emne.

Ved ankomst

Welcome Office:

Første stopp etter ankomst er Velkomstkontoret, eller Welcome Office, Via Pramarzo 3, 10080 Baldissero Canavese (TO). Welcome Office ligger i Damjl, Damanhurs sentrale område. En serviceinnstilt, internasjonal stab er klar til å hjelpe deg med å organisere detaljene under oppholdet. Vær oppmerksom på at det er nødvendig å bestille oppholdet på forhånd, ettersom det ofte kan være mange gjester samtidig.

Kontoret er åpent for innsjekking i tiden 09.00-13.00 og 15.00-18.00. Dersom reiseplanen din gjør at du ikke kan komme på dagtid, vær vennlig å koordinere ankomsten med Welcome Office i god tid på forhånd, så de kan ha noen tilstede for å ta imot deg.

Alle gjester som besøker Damanhur for første gang, får en 10-minutters omvisning på Damjl, som en 'akklimatisering' til omgivelsene. Denne omvisningen gis vanligvis umiddelbart etter innsjekking, avhengig av ankomsttid. Lengden på insjekkingen varierer. Vær forberedt på minst 30 minutters ventetid fra innsjekk til du får adgang til rommet.

Utforsk de sentrale områdene:

 • Damjl (eller "hovedstad”) er selvet navet for Damanhurs energi og virksomhet, der innbyggere og gjester møtes og omgås. I samme bygning som Velkomstkontoret, finner du Somachandra Café, administrasjonen for Damanhur University og klinikken for Pranoself-healing, hvor du kan bestille en privat behandling. Damjl består i tillegg av ca. tre hektar velstelte parkområder, med stein-labyrinter, menhirer (bautasteiner), utendørs templer og bygninger med fargerike veggdekorasjoner som er malt for hånd av innbyggerne selv. Hvor du enn snur deg, vil du se terracotta-skulpturer, veggmalerier og annen kunst, frukttrær og blomstrende busker, fontener og andre nytelser for sansene. Etter den innledende omvisningen med guiden fra Welcome Office, må du gjerne ta en tur rundt i parken på egenhånd og utforske labyrintene, meditere ved menhirene, eller kontakte naturåndene og elementene på dertil egnede steder. (Av respekt for omgivelsene og alle skapningene som bebor området, ber vi deg vennligst om ikke å plukke frukt eller blomster.)
 • Ca. 2 km fra Damjl finner du Damanhur Crea, i en renovert bygning som tidligere huset en av Olivettis skrivemaskinfabrikker, og som nå syder av fornyet energi. Damanhur Crea er det andre hovedsenteret for virksomheter og samfunnsliv i Damanhur. Like innenfor hovedinngangen ligger Arielvo, et populært møtested på dagtid for både lokale beboere og besøkende. Arielvo har en bar- og kafédel og en restaurantdel som serverer økologisk mat. Ute finner du en terrasse hvor du kan nyte en lekker og sunn italiensk lunsj. Damanhur Crea har også et supermarked med økologiske varer, Tentaty, der du kan kjøpe alt fra lokalt dyrkede grønnsaker fra Damanhurs egen gård, Prima Stalla, til olivenolje fra Damanhurs olivenlunder i Toscana, så vel som husholdningsartikler, gelato, vin, toalettsaker, musikk, bøker og parfyme. Damanhur Crea er også "hovedkvarter” for mange av de selskapene som drives av damanhurianere, og som tilbyr en rekke produkter og tjenester—alt fra frisørsalong og dag-spa, smykker og kunst, til helsetjenester og mye annet. Når du er på Damanhur Crea, må du også unne deg et besøk i Niatel, galleriet for Damanhurs fascinerende selfiske bilder. For en fullstendig liste over forretninger og tjenester, klikk her.

Transport i stor-Damanhur:

Siden Damanhur er en føderasjon av kollektiver, er eiendommene spredt ut over hele Valchiusella. Damanhurs nucleo'er (boligene våre) ligger side om side med boliger og småbedrifter som tilhører ikke-damanhurianere. Besøk til damanhurs eiendommer rundt om i stor-Damanhur må forhåndsavtales gjennom Welcome Office. I øyeblikket tilbyr vi to organiserte utflukter til slike steder. Klikk her, dersom du vil vite mer.

På grunn av de store avstandene og det kuperte terrenget, er områder utenfor Damjl dessverre utenfor rekkevidde om du går til fots. Derfor lønner det seg å ha en bil mens du er her. Om du ikke har bil, kan du komme deg til og fra de sentrale delene med vår egen form for haiking, som vi kaller synchronic rides. Se etter skiltet ved utgangsporten på Damjl, som viser hvor du skal stå om du vil ha synkron skyss. Still deg opp og vent, så går det ikke lang tid før noen stopper og spør om du vil sitte på, og ofte vil du se at vedkommende skal til nøyaktig samme sted som deg. Er du på Damanhur Crea, kan du spørre om hjelp i resepsjonen.

Overnatting

Når du besøker Damanhur kan du velge mellom flere alternative overnattingsmuligheter, fra tre- og firemannsrom til private gjestehus, hoteller og Bed & Breakfast. Ønsker du å sove i telt eller kommer med bobil, ta kontakt med Welcome Office for en oppdatert oversikt over hvilke muligheter som finnes i nærområdet..

Damanhurs gjestehus:

Damanhur har tre komfortable gjestehus i Damjl (kalt Rama, Assamen og Atlan), såvel som en uavhengig Bed & Breakfast ikke langt fra Damanhur Crea. Størrelsen på rommene varierer fra to til fire senger. Alle bad er felles. Prisene er fra 28 euro (delt rom) til 45 euro (enkeltrom) pr. person pr. natt. Mindre kjæledyr er tillatt i enkelte rom mot et tillegg på 5 euro pr. kjæledyr pr. natt. Barn opp til tre år overnatter gratis, så lenge det ikke er nødvendig med ekstra seng. Vær oppmerksom på at vi dessverre ikke alltid kan imøtekomme ønsker om spesifikke rom, ettersom fordelingen av gjestene på de ulike rommene foretas etter gjestenes personlige behov og hvilke rom som til enhver tid er ledige.

Abaton:

Abaton er en moderne og komfortabel gruppe på fem rom tilknyttet Menneskehetens templer og Den hellige skogens tempel. Disse rommene minner om værelsene som lå vegg i vegg med templene i antikkens Hellas, som f.eks. i Asklepios-templet, hvor pasientene sov og mottok inspirerende drømmer. Gjester i Abaton kan oppleve både en indre pilgrimsreise og hellig søvn. Hvert rom er spesielt tilrettelagt for å gi rike drømmer, inspirasjon og intuisjon. Selfisk kunst og -kretser kanaliserer synkronisitet og energi fra Templets saler, og aktiverer muligheter for drømmeren til å forbinde seg og kommunisere med disse energiene. Enkeltrom kan bestilles, slik at du selv kan planlegge din egen private retreat.


Avbestilling / kansellering: Ved avbestilling mindre enn 14 dager etter kjøpet, refunderer vi det innbetalte beløpet. En delvis kreditt tilbys ved avbestilling senere enn 14 dager etter kjøpet. Vi kan dessverre ikke tilby noen refusjon eller kreditt for avbestillinger som gjøres mindre enn 5 dager før ankomst. Vi anbefaler at du kjøper en reiseforsikring i tilfelle uforutsett sykdom, skade, ekstreme værforhold og lignende. Damanhur forbeholder seg retten til å kansellere arrangementer innen 30 dager fra kjøpsdato hvis minimum antall deltakere ikke er nådd (mellom 4 og 8 for de fleste arrangementer). I så fall vil du motta en kreditt som kan brukes på en valgfri aktivitet av samme eller mindre verdi.

Har du særlige behov, hjelper vi deg gjerne med å bestille et rom på et av de 3- og 4-stjerners hotellene og pensjonatene i nærheten (se under). Kontakt oss med datoene for reisen din, hvilken type overnatting du ønsker og antall personer i reisefølget, så hjelper vi deg med å finne et passende sted.

Hoteller i området:

Husk å nevne at du besøker Damanhur når du registerer deg på et av disse hotellene, da de tilbyr spesialrabatt for våre gjester.

 • Hotel Rivarolo (4 stjerner)
  10 km (5.5 miles) from Damanhur
  Corso Indipendenza, 76 ? 10086 Rivarolo Canavese (TO) Italy
  Tel. +39 (0)124 26097
  info@hotelrivarolo.it
  Hotel Rivarolo ligger like ved et shoppingsenter, i gangavstand fra gamlebyen og omgitt av pittoreske fjell. Hotellet har 69 rom med dobbeltsenger og 12 suiter for familier eller gjester med slike behov.


 • Il Principe d'Oro (3 stjerner)
  3 km (1.8 miles) from Damanhur
  Piazza Commendator Ceratto, 5 - 10080 Vidracco (TO) Italy
  +39 (0)125 791125 and Mobile +39 335 ? 1027000
  prenota@principedoro.com
  Il Principe d'Oro ligger i gangavstand fra Damanhur Crea. Bed & Breakfast som også har restaurant med deilig pizza og a la carte-meny.


 • Canavese Golf and Country Club - Ristorante con Foresteria "La Buca"
  5 km (3 miles) from Damanhur
  Strada Piane, 4 ? 10010 Torre Canavese (TO) Italy
  Tel. +39 (0)124 512078
  info@canavesecountryclub.it
  Alle de sju rommene i dette gjestehuset har queen-size senger og er innredet med "golf-tema” som en hyllest til verdens mest berømte golfbaner.


 • Hotel Ristorante I Tre Re (3 stjerner)
  6 km (4 miles) from Damanhur
  Piazza Martiri della Libert?, 27 - 10081 Castellamonte (TO) Italy
  Tel. +39 (0)124 515470 or +39 0124 513918
  info@trerecastellamonte.it
  Et sjarmerende, lite hotell i gamlebyen i Castellamonte, med 20 senger fordelt på 10 elegante dobbeltrom med bad. Hotellet er integrert i Tre Re-komplekset, som også omfatter restauranter, bar, konditori og en butikk for spesielle matvarer.


 • Villa Soleil (3 stjerner)
  6 km (4 miles) from Damanhur
  Via della Cartiera, 13/15 ? 10010 Colleretto Giacosa (TO) Italy
  Tel. +39 0125 669022
  info@villasoleil.it
  Et sjarmerende, lite hotell i gamlebyen i Castellamonte, med 20 senger fordelt på 10 elegante dobbeltrom med bad. Hotellet er integrert i Tre Re-komplekset, som også omfatter restauranter, bar, konditori og en butikk for spesielle matvarer.


 • B&B Vecchio Mulino di Bairo
  Via Molino, 6 10010 Bairo
  Torino - Italy
  Tel. +39 335 6536711
  info@mulinodibairo.it
  En gammel mølle bygget i andre halvdel av det 16. århundrede og restaurert av barnebarna etter "den siste mølleren”, har nå fått et nytt liv som åpen gård og arrangementssted. Den åpne gården ligger grønt og landlig til i Canavese, og kan by på ni elegante rom i gårdsstil, alle med eget bad og satelitt-tv.

Mat og spisesteder

Kolonialvarer:

Tentaty er Damanhurs eget supermarked for økologiske matvarer, og er en del av Damanhur Crea. Butikken selger økologiske og GMO-frie produkter og tilbyr et stort utvalg av lokale varer fra regionen. Her finner du alt du trenger av forbruksartikler under oppholdet—fra tannkrem og parfyme til kaffe og friske grønnsaker. Glutenfrie bakervarer og mat tilpasset særlige diett-behov er også tilgjengelig. Kast et blikk opp i taket når du kommer inn i butikklokalet, så får du se den gedigne Selfiske innretningen som er montert for å øke matvarenes vitale energi.


Damanhurs spisesteder:

Nydelig, naturlig mat er tilgjengelig overalt i og omkring Damanhur; vi er tross alt i Italia! Innenfor våre områder har vi to hyggelige kafeer, en bar og to økologiske restauranter.

 • Somachandra Café, i Damjl, like ved Welcome Office, har en avslappet atmosfære hvor du kan nyte en deilig, sterk kopp italiensk kaffe, frokost eller en enkel lunsj.
 • Arielvo, på Damanhur Crea, er en populær møteplass for fastboende og besøkende. Arielvo har en bar- og kafédel og en restaurant som serverer økologisk mat. Ute finner du en terrasse hvor du kan nyte en lekker og sunn italiensk lunsj.
 • Il Tarassaco er et must. Dette spisestedet holder til i Damanhurs jordbruks-nucleo, Prima Stalla. Her kommer all maten som står på menyen direkte fra jordene like utenfor vinduet. Åpent i helgene og etter avtale. Forhåndsbestilling er nødvendig.

Restauranter i nærområdet:

Welcome Office hjelper deg gjerne med bordbestilling på disse restaurantene.

 • Restaurant Principe D'Oro ligger fem minutters gange fra Damanhur Crea og har utsøkt pizza og autentisk italiensk kjøkken.
 • I kjøreavstand fra Damanhur ligger også Fast Lunch & Pizza og Tre Re, begge i Castellamonte, Villa Soleil (et hotell med en fantastisk restaurant), og mange flere.

OBS: Hver mandag ettermiddag fra og med kl. 15.00, holder alle butikker og spisesteder i Damanhur stengt (gjelder også Principe d’Oro), på grunn av felles deltakelse i Meditasjon. Dersom du ikke har bil og kan kjøre til et spisested eller matbutikk i nærheten, vennligst pass på å gjøre de nødvendige innkjøp før kl. 15.00, slik at du kan tilberede dine egne måltider mandag ettermiddag og kveld.

I området

Ting du kan gjøre i Damanhur:

Mens du er her, ta deg tid til å utforske og nyte de mange aspektene ved Damanhur som gjør dette samfunnet til et så særegent sted å være. Damanhur har mange sider og lag, og ikke alle er synlige for det blotte øye. Det tar tid og krever vilje til utforsking å avdekke alle gavene som er gjemt i de ulike aspektene. Enten du ønsker å slappe av med rolige spaserturer i naturen, dra på fjellturer til fots eller på sykkel, eller dvele ved sakrale og vitenskapelige mysterier, er mulighetene bare begrenset av fantasien. Her er noen eksempler:

 • Damanhurs omfattende utdannings-programmer og kurs alene kunne lett holde deg opptatt for resten av livet.
 • Finn ut mer om hvilke program for besøk og arrangementer som finnes.
 • Gå en eller flere av de mange stein-labyrintene, og kontakt menhirene.
 • Bestill behandling med en av de mange ulike formene for healing og terapi.
 • Avhengig av når du er her, kan du også delta i de mange seremonier og ritualer som holdes i forbindelse med De store ritualene: Solhverv og Jevndøgn og ved hver fullmåne, Orakelritualet.
 • Få med deg en teaterforestilling eller konsert med Damanhurs dyktige kor og teatergruppe, som f.eks. "Anansal”, en vakker, poetisk drame basert på en historie fra damanhuriansk mytologi
 • Opplev fascinerende billedkunst i Niatel kunstgalleri på Damanhur Crea. La synet og alle andre sanser fordype seg i Selfiske malerier, inkludert et utvalg malerier av Falco Tarassaco.
 • Gå innom SelEt Selfic Laboratory for å se og kjøpe Selfiske instrumenter. Og i smykkeverkstedet Orocreavil du garantert bli imponert av gullsmedenes utsøkte arbeider i gull og sølv.
 • Hver torsdag kveld arrangeres det åpne diskusjoner med Damanhurs grunnleggere og innbyggere. Arrangementet—kalt "Serata”—varer vanligvis fra 19.30 til 21.00 og byr på interessante og informative samtaler og kunngjøringer om de seneste resultatene innen Damanhurs mangfoldige forskningsvirksomhet. Sted: Damanhur Crea. Besøkende kan delta mot en liten avgift. Arrangementet blir simultanoversatt til bl.a. engelsk og tysk. De fleste fredager kl. 18.00 holdes det et møte i Damjl, der alle gjester kan stille spørsmål om Damanhur til en erfaren innbygger. Husk å få bekreftet at møtet finner sted, ettersom det noen ganger utgår hvis det kolliderer med andre arrangementer. Oversettelse til engelsk og tysk, enkelte andre språk etter behov. For å delta på disse møtene, vennligst meld deg på hos Welcome Office.
 • Damjls nucleo'er, inkludert ungdommenes eget kollektiv, Casa Ragazzi, arrangerer jevnlig tilstelninger og fester. Besøkende og gjester er velkomne til å bli med og få en smak av livet i Damanhur-fellesskapet. Spør om hva som skjer på Welcome Office og se etter plakater i Damjl-området.

Utforsk regionen:

Andre severdigheter som ligger mindre enn et par timers kjøring fra Damanhur:

 • Museeet for egyptiske antikviteter Egyptian Antiquities (Museo delle Antichità Egizie). Dette storslagne museet ligger i Torino, og er det eneste museum utenom Museet i Kairo som utelukkende er viet antikk egyptisk kunst og kultur. Mange internasjonale forskere tilbringer store deler av sin tid i disse samlingene, noe de har gjort helt siden Jean-François Champollion, som knekket koden til de egyptiske hieroglyfene, kom hit i1824.
 • Montestrutto slott (Castello di Montestrutto). Dette majestetiske slottet ligger ved foten av Alpene i Ivrea og har all den varme og komfort man forbinder med en gammel landlig residens. Stille og privat kneiser slottet på toppen av en ås og vokter over den lille landsbyen Montestrutto og det vakre landskapet.
 • Fondo waterfall. Denne romantiske fossen ligger helt øverst i Valchiusella-dalen, etter Traversella, like ved den særegne, lille landsbyen Fondo. Klikk her for å se en anmeldelse.
 • Fjellturer og sykkel-løyper. Ved foten av de italienske alper finnes det en mengde ruter for fot- og sykkelturer på alle nivåer. Alle med en unik, slående utsikt som absolutt er verdt anstrengelsene ved å komme dit.
 • Se andre forslag her.