Viktig å vite

Når du besøker Damanhur vil vi at du virkelig skal føle deg som hjemme. Vi gjør vårt beste for å sikre at alle dine behov og ønsker blir møtt, slik at du kan være fri til å hengi deg til en dyp erfaring og gjøre mest mulig ut av tiden din her. Hvis du lurer på noe som ikke er nevnt i listen nedenfor, gå gjerne til Godt å vite og Spørsmål og svar-sidene, så vel som Planlegg oppholdet ditt.

Før du kommer

Ha med:

Bestilling. Før du kommer til Damanhur, må du ha gjort en bestilling.

Reisedokumenter. Damanhur ligger i Italia og er underlagt italiensk lov. Hvis du kommer på besøk fra Europa er identitetskort nok. Hvis du kommer reisende fra utenfor Europa, er det nødvendig å ha med pass. De som kommer til Damanhur for en lengre periode (for eksempel for å delta i Lab of Life-programmet), bes vennligst være oppmerksom på at alle som er statsborgere i land utenfor EU (Europeisk Union) forventes å være kjent med reglene og ha sikret seg de nødvendige visa- og andre dokumenter på forhånd. Det letteste er å søke et tre-måneders turistvisum hvis du ikke er EU-borger. Hvis du ønsker å bli lengre enn tre måneder og ikke er EU-borger, må du søke annet visum eller "green card".

Klær. Damanhur ligger ved foten av de italienske alpene, og det er vanlig at været skifter raskt. Vi råder deg til å være foreberedt på både varmt og kjølig klima. Vi har ingen regler for antrekk, annet enn at du skal ha det behagelig. Flerlags klær, lett regntøy og tursko anbefales. Temperaturen varierer mellom 15 og 33 grader Celcius (60 til 90 grader Fahrenheit) om sommeren, og fra under null til fem grader Celsius (23 til 40 grader Fahrenheit) om vinteren. For daglig væroppdatering, søk på nærliggende byer som Vidracco eller Baldissero Canavese.

Barn. Damanhur ønsker gjester i alle aldre velkomne. Det finnes ingen barnevakt-tjeneste i Damanhur, så barn må være under foreldres oppsyn hele tiden. Reiser du med små barn, vær oppmerksom på at aldersgrensen for å besøke Menneskehetens templer er 9 år. Barn mellom 9 og 12 år kan besøke Templene gratis, og for barn i alderen 13 til 16 år gis det 50% i familievennlig avslag.

Elektrisk utstyr. Ta gjerne med ditt bærbare utstyr og annet nødvendig som vekkerklokke og hårføner. Italia bruker 220V´s veggstøpsler som i Norge/Skandinavia. Du vil imidlertid kunne få bruk for en adapter for italienske jordingskontakter. Disse er til salgs i butikker som fører elektriske og elektroniske artikler samt på flyplasser.

Mobiltelefon og datamaskin. Vær oppmerksom på at våre gjesterom ikke har telefon eller trådløst internett. For å kunne ringe eller gå på nettet fra rommet, må du ta med egen datamaskin og bærbart wifi-utstyr. Internett er tilgjengelig på Damjl og Damanhur Crea. Du trenger din egen datamaskin, men kan logge deg inn som gjest på vår trådløse konto på disse to stedene.

Personlig utstyr. Husk å ta med toalettsaker, inkludert solkrem, solbriller, medisiner, øreplugger (hvis du deler rom) og en stor vannflaske, ettersom påfyll av friskt springvann kan kjøpes for .05 euro utenfor Damahur Crea. Toalettsaker kan også kjøpes på Tentaty, som er butikken på Damanhur Crea.

Penger. Damanhur tar kontanter og kredittkort (man kan ikke bruke amerikanske sjekker i Italia). Vi anbefaler å ta med en liten sum i kontanter (det er minibank på Damjl). Damanhur har sin egen myntenhet, Credito, med samme verdi som euro. (Det er ikke påbudt å bruke Credito.) Vekslemaskiner (bare for euro til Credito) finnes på Damjl og Damanhur Crea. Alle butikkene på Crea har skilt som viser hva slag betalingsmåter de aksepterer.

La bli igjen hjemme

Kjæledyr. Ettersom Damanhur er et reisemål, såvel som et fellesskap, anbefaler vi ikke å ta med kjæledyr. Vi er veldig glad i dyr, og like fullt har vi sett at å bringe kjæledyr hit kan være stressende både for tobente og firbente gjester og beboere. Noen kjæledyr kan tas med på visse gjesterom mot ekstra betaling, men kjæledyr er ikke tillatt på mange av besøksstedene. Dyr må holdes i bånd og under eiers kontroll til enhver tid. Dyr har ikke adgang til Templene. Førerhunder er tillatt på de fleste områder av Damjl; vennligst forhør deg på Velkomstkontoret dersom du er synshemmet og ønsker å besøke Templene.

Røyking. Røyking er i henhold til Damanhurs grunnlov forbudt på alt damanhuriansk område, også utendørs. Dette har vært gjeldende regel siden 1975, da grunnleggerne valgte dette som en øvelse i selvdisiplin, såvel som en måte å fremme hensyn på, ikke bare til en selv, men også til andre og til omgivelsene - særlig plantenes verden og naturåndene. Dette røykeforbudet gjelder alle, også gjester.

Verdisaker. Selv om Damanhur er et trygt sted, anbefaler vi ikke å medbringe dyre gjenstander. Vi har ikke bokser for oppbevaring av verdigjenstander og kan ikke garantere for sikkerheten.

Under oppholdet

Innsjekking. Når du er ankommet Damanhur, skal du sjekke inn på Velkomstkontoret. Hvis du bor på vårt område, kan du sjekke inn på rommet ditt når som helst før kl. 17, og hente nøkkelen på Velkomstkontoret. Utsjekking skal skje innen kl. 11. Du vil få en omvisning på området, så du vet hvor alt befinner seg. Etterpå bør du sette av tid til å utforske de sentrale områdene av Damjl på egenhånd. Vær oppmerksom på at noen områder er reservert for beboerne; dette vil du bli forklart under omvisningen.

Gjesteskilt. Du vil få et skilt til å sette på brystet når du sjekker inn. Vær vennlig å ha det på deg under oppholdet ditt. Dette er først og fremst fordi andre skal kunne gjenkjenne deg som besøkende; du vil bli varmt tatt imot av alle du møter.

Bil. Vi anbefaler å ha et kjøretøy for å kunne komme til Damanhurs ulike områder, som er spredt utover en strekning på 10 km i Valchiusella-dalen. Terrenget og avstandene gjør at de fleste områdene utenfor Damjl ikke kan nås til fots. Det finnes parkeringsplasser på Damjl og Crea.

Transport. Hvis du ikke har eget kjøretøy, vil det likevel være mulig for deg å komme til de sentrale områdene ved hjelp av vår måte å haike på og såkalt "synkron skyss”. (Se for deg at du får haik med de verdens hyggeligste sjåfør!) Se etter skilt ved hovedporten på Damjl og utenfor hovedinngangen til Crea for hvor du skal stå for synkron skyss. Du skal ganske enkelt vente der, og etter kort tid vil noen stoppe og spørre: "Trenger du skyss?” Hvis du finner at du trenger hjelp kan du spørre ved innkjøringen til Damjl (Segreteria) eller i resepsjonsområdet på Damanhur Crea.

Telefon og internett. Gratis, trådløs internett-forbindelse er tilgjengelig på Damanhur Crea og i kafeen Somachandra på Damjl. Vennligst merk at gjesterommene våre ikke har telefon eller trådløs internett-tilgang. Du må ha med egen datamaskin og bærbart wi-fi-utstyr eller mobil internett-forbindelse. For telefonsamtaler som gjelder hastesaker eller øyeblikkelig hjelp, gå til hovedresepsjonen på Damanhur Crea.

Matvarer og toalettsaker. På Damanhur Crea finner du en hyggelig kafé, en organisk restaurant og en liten organisk matvarebutikk, hvor du kan kjøpe mat, toalettsaker og andre personlige ting. Når du først er på Crea kan du også besøke kunstnerverkstedene, billedgalleriet, frisørsalongen, helsesenteret, healingsklinikken, velværesenteret og andre tjenester og forretninger.

Medisinsk førstehjelp. I tillegg til en klinikk på stedet, Crea Salute, på Damanhur Crea, har Damanhur et team av kompetente leger, sykepleiere og utrykningspersonale, som kan tilkalles for øyeblikkelig hjelp. Samfunnet vårt står også i forbindelse med de lokale sykehusene, ved behov hos våre gjester. Hvis du har en særlig medisinsk tilstand som gjør at du kan komme til å trenge hjelp, vær vennlig å si ifra på Velkomstkontoret, for at vi best skal kunne imøtekomme det hvis noe oppstår.

Bevegelseshemmede. Hvis du har en særlig medisinsk eller fysisk tilstand som begrenser dine bevegelser, sanser eller ditt fulle utbytte av en aktivitet, vær vennlig å gjøre oss oppmerksomme på hvilken type hemning du har, så vi kan skreddersy besøket etter ditt behov. Ettersom bare få av Damanhurs gjestehus kan huse gjester med bevegelseshemning, vær vennlig å ringe eller kontakte Velkomstkontorete direkte for å bestille rom i stedet for å bestille på nett. Vær oppmerksom på at noen omvisninger kan bli kortere eller mindre omfattende, avhengig av din særlige tilstand. Vi anbefaler på det sterkeste at du reiser i følge med noen som kan hjelpe deg i henhold til dine behov.

Reserverte og private områder:

Steinspiraler og labyrinter. Disse befinner seg spredt utover områdene. Vi anbefaler deg å gå de som ligger på Damjl på egenhånd; andre kan bare brukes i følge med en guide eller instruktør. Vær vennlig å følge instruksjonene som står skrevet på skiltene ved inngangen.

Templene og meditasjonsområder. Mens du går omkring på Damjl, vil du komme til steder hvor du kan meditetere og komme i kontakt med de fire elementene: Ild, vann, jord og luft. Disse er avmerket med særlige fargede skilt. For eksempel vil du se en fontene for kontakt med elementet vann, og i Det åpne tempelet, kontaktpunktet for elementet luft. Du er velkommen til å gå omkring og nyte skjønnheten på disse stedene, men vi ber deg om ikke å sette deg eller klatre på noen av altrene ellersom de er aktive rituelle steder.

Privat treområde. Boschetto della Coscienza (eller "Den lille skogen for bevissthet”) er et lite skogholt på Damjl, som holdes i hevd til ære for naturåndene og elementene. Dette området er reservert utlukkende for innbyggere og/eller innviede. Vær vennlig å respektere dette privatområdet.